Весняне оновлення: що включити до раціону навесн
Навесні ми часто почуваємося млявими, бо організму бракує енергії та вітамінів. Якщо у вас весняне нездужання - саме час оновити раціон. У весняному меню необхідно зробити ставку на свіжі овочі та фрукти, які поступово заповнять прилавки магазинів. Втім, про все по порядку.
Овочі
Активне вживання моркви, буряка, капусти сприяє виведенню токсинів, а також продуктів життєдіяльності з організму. Крім того, овочі є живильним середовищем для мікрофлори кишківника.
Крупи
Крупи - джерело магнію та вітамінів групи В. Ця група вітамінів зміцнює нервову систему, запобігаючи стресам і розладам. Наприклад, вівсяна каша - ідеальний варіант для сніданку. Вона заряджає організм бадьорістю та гарним настроєм. Можна змішувати вівсянку з різними фруктами: яблуками, бананами, полуницею.
Кисломолочні продукти
Особливо корисні продукти домашнього приготування. Кефір, закваска, ряжанка тощо підтримують мікрофлору кишківника, оптимізуючи засвоєння продуктів, важких на шлунок. За регулярного вживання молочних продуктів прискорюється ріст нігтів і волосся, зміцнюються кістки.
Горіхи
Горіхи є джерелом клітковини, корисних мікроелементів, білка. Цей продукт сприяє відновленню пам'яті. Достатньо вживати кілька горішків на день, в середньому 30-50 грамів на день. Однак не варто їсти горіхи у великій кількості, оскільки це дуже калорійний продукт.
За допомогою цих продуктів можна вберегти себе від авітамінозу і зміцнити організм. Однак цей список не обмежується тільки перерахованими вище продуктами. Додавайте нові продукти. Експериментуйте. І головне пам'ятайте: корисна їжа - запорука краси і здоров'я!