Парад продуктів: що потрібно вживати восени.
Підтримуючи здоров'я та зміцнюючи такий необхідний восени імунітет, слід вживати певні продукти. Крім того, сезонні овочі та фрукти - справжнє джерело вітамінів. Вживайте їх у їжу в сирому вигляді та використовуйте для готування. Дотримуючись цих нехитрих правил, можна добре зміцнити імунітет і зустріти зиму у всеозброєнні.
Що є?
- У перших рядах стоять риба і морепродукти - вони містять йод і білок. Можна вживати риб'ячий жир у капсулах, а можна - що набагато смачніше - готувати рибні страви двічі на тиждень.
- На другому місці знаходяться кисломолочні продукти. За рахунок того, що в них містяться живі біфідобактерії, можна уникнути появи дисбактеріозу. Можна пити кефір - а можна живі йогурти, залежно від того, любите ви більше солодке чи солонувате.
- Третє місце ділять між собою зернові - тобто, різноманітні каші, а також продукти, що містять у собі високий відсоток клітковини. До них входять: житнього борошна хліб, гарбузове насіння, горіхи.
- Четверте місце по праву посідають свіжі яйця. Від них підвищується імунітет. Дієтологи рекомендують випивати вранці до сніданку перепелині яйця - чотири-п'ять штучок.
Необхідно також вживати рослинні жири - тому слід використовувати в приготуванні їжі лимонний сік і оливкову олію. Обома цими продуктами можна заправляти салати, а лимонний сік також можна змішувати з мінералкою, одна-дві чайні ложечки на склянку води, виходить смачно й корисно.
Що пити?
Дуже корисні й будь-які соки. Восени необхідно пити за день щонайменше літр-півтора. Не менш чудовим напоєм є чай або настій із шипшини. Багатий на вітаміни, він зміцнює імунну систему.
Коли п'єте чай, замінюйте цукор медом. Мед набагато корисніший для здоров'я, прогріває горло, і не настільки калорійний, як цукор.